Smertefri bedøvelse
At tannbehandling skal være smertefri har ikke alltid vært en selvfølge. Heldigvis har vi i dag muligheten til å kunne si at all tannbehandling kan foregå uten smerter.

Gammel og ny teknikk
Bedøvelsessprøyten har eksistert i over 100 år. Ved vår klinikk har vi i lengre tid brukt en annen metode for å sette bedøvelse. Dette har gjort det mulig å bedøve på en enda mer skånsom måte enn tidligere, og i tillegg kan vi ofte bedøve en enkelt tann uten at leppe og tunge er bedøvet i mange timer etterpå. I motsetning til en vanlig sprøyte har vi mye bedre kontroll og kan være enda mer forsiktig når vi setter bedøvelsen.

Positive erfaringer
Erfaringene etter mer enn 20 år med denne metoden er meget positive. Mange barn, men også voksne pasienter synes den tradisjonelle sprøyten ser skummel og forhistorisk ut. I vår travle hverdag er det mange som setter pris på å kunne reise rett fra tannlegebesøket til f.eks et møte uten å føle at taleevnen er redusert etter besøket.

Prinsippet bak bedøvelsesteknikken er at bedøvelsesvæsken sprøytes svært langsomt inn i vevet rundt tannen. Studier som har vært gjort med denne teknikken viser at pasientene knapt merker at bedøvelsen settes.